Зеленський підписав закон про контрактників та випробувальний термін на службі: деталі

Читать на русском
Військовослужбовці, які успішно пройдуть випробувальний термін, продовжать проходити військову службу за контрактом у ЗСУ.
armyinform.com.ua

Для громадян, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюється обов'язковий випробувальний термін. Він триватиме від одного до шести місяців.

Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті ВР.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Так, у картці законопроекту №8169 значиться, що документ було повернено до парламенту з підписом глави держави 18 липня.

Як відомо, Верховна Рада 21 березня ухвалила в цілому законопроект №8169 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби».

Згідно із законопроектом, військовослужбовці, які успішно пройшли випробувальний термін від 1 до 6 місяців, продовжують проходити військову службу за контрактом у Збройних силах України або інших військових формуваннях.

Нагадаємо, наприкінці червня Верховна Рада розширила список категорій громадян, які підпадають під призов.

А голова Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Україна відмовиться від старої концепції призову. Основою стане професійна армія без мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: