Змішаний за стилем удар: Гуменюк заявила про нову тактику рф при обстрілі Одещини

Читать на русском
Ракетна атака на Одеську область у ніч на 19 липня була наймасштабнішою з початку вторгнення, до того ж – змішаною за стилем.
Фото: Новини.LIVE

Сьогодні вночі під час обстрілу Одещини російські військові застосували нову тактику. Ворог використовував максимально різні види зброї, зокрема складні для збивання ракети. Їх запускали разом із «Калібрами» однаковим маршрутом, щоб «пробити» українську ППО.

Про це повідомила керівник Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу у середу, 19 липня.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

За її словами, по Одеській області було завдано удару ракетами різного виду, а також дронами. Застосовувалася стратегічна авіація та ракети морського базування. Зокрема, навіть не виходячи з бухти Севастополя, росіяни залучили до атаки ще один ракетоносій. Також окупанти запускали різні види ракет спільним маршрутом, чого раніше не було.

«Застосовано ракети, які складні для збиття – типу «Онікс» та «Х-22». Те, що вони випускалися майже одночасно і прямували за спільним маршрутом разом із ракетами типу «Калібр» - можна віднести до елементів застосування нової тактики, або її спроби для того, щоб максимально протидіяти нашій системі ППО», – заявила Гуменюк.

Вона підкреслила – це був дуже змішаний за стилем та видом озброєння удар.

«Якщо раніше атаки були більш-менш хвилеподібні, то цієї ночі відбувалося все одночасно. Навіть було застосовано береговий ракетний комплекс «Бастіон» з ракетами «Онікс», який розташований на тимчасово окупованій території Криму. Зазначу, ракети типу «Онікс» та «Х-22» дуже складні для роботи ППО, тобто, як правило, їхній випуск – це обов'язкове влучання», – пояснила Гуменюк.

Вона висловила думку, що такими атаками Кремль намагається знищити південні регіони України, у тому числі їхній потенціал, який може використовуватись для «зернової угоди».

Нагадаємо, ми писали про подробиці нічної атаки на Одеську область, яку мер Одеси назвав наймасштабнішою з початку вторгнення росії. За останніми даними, постраждали десять мирних жителів, серед яких 9-річний хлопчик.

Також ми розповідали, скільки ракет та дронів збила українська ППО в ніч на 19 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: