ЗСУ стримують атаки ворога на п'яти напрямках, за добу сталося майже 30 зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Українські військові, серед іншого, за добу вразили два Солнцепьоки, 22 артилерійські засоби на вогневих позиціях, один склад боєприпасів та станцію РЕБ російських оккупантів.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують стримувати атаки ворога на п'яти напрямках та наступають на Півдні.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 17 липня.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося 29 бойових зіткнень.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

У Генштабі наголосили, що на Куп'янському напрямі українські воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на захід від Діброви Луганської області. Декілька населених пунктів зазнали артилерійських обстрілів.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії наші захисники успішно відбили атаки противника у районах Богданівки та Веселого Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку окупанти намагалися наступати у районі міста Авдіївка, успіху не мали.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони успішно продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар'їнка та біля Красногорівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У якому віці вмирали диктаториУ якому віці і від чого вмирали найвідоміші диктатори ХХ століття – на інфографіці Слово і діло.

У Генштабі також розповіли, що у Новій Каховці росіяни масово виселяють усіх місцевих, які мешкають уздовж берега Дніпра, із власних приміщень разом із дітьми на вулицю.

«Оселі мирних громадян України займають військові підрозділи загарбників. Попередньо, у Новій Каховці та Каховці російські окупанти відключили мобільний зв'язок та провідне кабельне інтернет з'єднання. Таким чином вони намагаються унеможливити фіксацію та оприлюднення злочинів російських військ», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, протягом доби вразили один район зосередження живої сили противника, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А «Солнцепьок», 22 артилерійські засоби на вогневих позиціях, один склад боєприпасів та станцію РЕБ.

Нагадаємо, російська армія за добу втратила 620 військових, 8 танків та десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше в Міноборони розповіли, скільки кілометрів деокупували ЗСУ минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: