Протягом доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 32 бойових зіткнення.
Getty Image

Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 32 бойових зіткнення.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

Протягом минулої доби російські окупанти ударили по території України, застосувавши 17 безпілотників іранського виробництва типу «Shahed» та 1 зенітну керовану ракету із ЗРК С-300. Також ворог завдав 50 авіаційних ударів та здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник протягом доби завдав авіаційного удару в районі Радьківки Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали шість населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії західніше Діброви Луганської області та східніше Новосадового Донецької області. Завдав авіаційних ударів та артилерійських обстрілів на Луганщині та Донеччині.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районі Берхівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Первомайського. Завдав авіаударів біля Авдіївки та Первомайського. Водночас ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки. Противник здійснив обстріли понад 15 населених пунктів на Донеччині.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Ворог здійснив артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів у Запорізькій та Херсонській областях.

Тоді ж як Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, командувач Збройними силами України генерал Валерій Залужний твердо налаштований розпочати деокупацію Криму від російських загарбників, як тільки для цього з’являться відповідні можливості.

Раніше Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: