Стало відомо, скільки кілометрів деокупували ЗСУ минулого тижня

Читать на русском
Українські військові за минулий тиждень звільнили від російської окупації майже 18 кв. км територій на сході та півдні країни.
Getty Image

Українські військові за минулий тиждень звільнили від російської окупації майже 18 кв. км територій на сході та півдні країни.

Про це повідомляє у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, українські військові продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Зокрема, бійці мали успіх на напрямках: Макарівка, Старомайорське; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Новопокровка; П’ятихатки, Грозове.

Відтак за тиждень на певних ділянках бійці просунулися в глиб противника від лінії нашої оборони. Звільнених територій стало більше на 10,9 кВ.км В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 кВ.км.

Тоді як в результаті наступальних дій загалом на сході і півдні звільнено майже 18 кв.км Маляр додає, що в цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 кв.км.

Напередодні у Міноборони повідомили, що ситуація на Сході загострюється. Російські окупанти активно наступають на Куп'янському напрямку.

Раніше також стало відомо, що мінні поля стали найбільшою перешкодою для українського контрнаступу. Крім цього українські військові змінили тактику, щоб скоротити втрати у техніці. Проте це уповільнило деокупацію територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: