Зведення Генштабу: окупанти намагалися наступати на п'яти напрямках, всюди без успіху

Читать на русском
Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося 20 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося 20 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 16 липня.

Так, на Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на південь від Масютівки та завдав авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти намагалися наступати на схід від Веселого Донецької області, всі спроби завершилися провалом. Рашисти також завдали авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області.

Лінії оборони після Другої світової війни: топ найдовшихДовжина ліній оборони у конфліктах після Другої світової війни – на інфографіці Слово і діло.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили всі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського Донецької області. Противник здійснив спроби відновити втрачене становище на північний захід від Курдюмівки Донецької області, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку російська армія завдала авіаційного удару в районі Авдіївки. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки. Противник здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Мар'їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник здійснив невдалу спробу відновлення втраченого становища у північній частині Старомайорського Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Времівки, Благодатного та Макарівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«Авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких – зенітно-ракетним комплексом противника», – йдеться у зведенні.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 2 ворожі засоби протиповітряної оборони.

Нагадаємо, за добу росія втратила ще приблизно 500 військових. Загальні втрати окупантів сягнули 237 тисяч 680 осіб.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ знищили зенітно-ракетну систему, з якої окупанти вдарили по кафе у Краматорську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: