Запуск балістичної ракети Північною Кореєю: країни G7 закликали світову спільноту до реакції

Читать на русском
Запуск МБР Північною Кореєю підриває регіональний та міжнародний мир та безпеку, тому потрібна реакція світової спільноти, заявили країни-члени G7.

Країни-члени G7 засудили запуски міжконтинентальних балістичних ракет, що здійснила Північна Корея 16 березня. Вони закликали світову спільноту відреагувати на такі дії.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Запуск МБР підриває регіональний та міжнародний мир та безпеку», – говориться у зверненні.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

Країни G7 вимагають, щоб Північна Корея повністю відмовилась від ядерної зброї та ядерних програм, а також від будь-якої іншої зброї масового знищення.

«Північна Корея не може і ніколи не матиме статусу держави, яка володіє ядерною зброєю відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї», – підкреслили там.

Країни G7 закликали Північну Корею прийняти неодноразові пропозиції щодо діалогу, які висували Японія, Південна Корея та США.

«Безрозсудна поведінка Північної Кореї вимагає швидкої та єдиної реакції міжнародного співтовариства, включаючи подальші значні заходи з боку РБ ООН», – наголошується у заяві.

Нагадаємо, 19 березня КНДР запустила балістичну ракету у бік Східного моря.

Також 14 березня КНДР запустила дві балістичні ракети у бік Японського моря.

Раніше у КНДР підтвердили перший у 2023 році запуск міжконтинентальної балістичної ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: