Київ, ймовірно, був атакований балістичними ракетами – військова адміністрація

Читать на русском
Київ, за попередньою інформацією, був атакований озброєнням балістичного типу. ППО збила всі цілі.
Фото: AP

За попередньою інформацією, Київ уранці 29 травня був атакований озброєнням балістичного типу. Усі повітряні цілі були знищені засобами ППО.

Про це повідомляє столична військова адміністрація.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

«Лише за 6 годин після нічної атаки, країна-агресор знов завдала ракетного удару по Києву. Попередньо, ворог застосував озброєння балістичного типу. Це була вже 16-та атака на столицю від початку місяця. Таким чином ворог змінив тактику – після тривалих виключно нічних нападів, наніс удар по мирному місту вдень, коли більшість мешканців перебували на роботі і на вулицях. Тобто, рашисти явно демонструють, що націлені на знищення цивільного населення», – сказав начальник адміністрації Сергій Попко.

За його словами, всі повітряні цілі були збиті. Зафіксовано падіння уламків у різних районах міста – Оболонському, Деснянському та Дніпровському. Без критичних руйнувань.

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону сказав, що Україну вдень, ймовірно, атакували балістичні ракети «Іскандер»: «Попередньо, це були «Іскандери». Який саме тип «Іскандерів» було застосовано – повідомимо пізніше за підсумками бойової роботи».

Він додав, що Україна була атакована з півночі із наземних установок.

Нагадаємо, вночі росіяни також здійснили масовану атаку на Україну, випустивши до 40 крилатих ракет та 35 дронів-камікадзе.

Вдень окупанти вдарили по Києву. У столиці пролунало кілька вибухів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: