Велика Британія надасть Україні новий пакет військової допомоги – подробиці

Читать на русском
У заяві уряду країни йдеться, що ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні.
Офіс президента

Уряд Великої Британії виділив новий пакет допомоги для України. Також, Сполучене Королівство та члени G7 нададуть новий транш військової підтримки.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, британський уряд виділив 65 млн доларів для ремонту обладнання та створення військового реабілітаційного центру в Україні.

При цьому, у рамках нового траншу підтримки Велика Британія та члени G7 нададуть тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і транспорт для матеріально-технічного забезпечення.

У заяві уряду Британії йдеться, що ці програми фінансуватимуться через Комплексний пакет допомоги НАТО Україні.

Згідно з інформацією ЗМІ, очікується, що усі члени G7 підпишуть спільну декларацію. У ній буде визначено, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років для припинення війни.

«Підтримка прогресу України на шляху до членства в НАТО в поєднанні з формальними, багатосторонніми та двосторонніми угодами та переважною підтримкою членів НАТО надішле сильний сигнал президенту путіну та поверне мир у Європу», - сказав прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна збільшить постачання озброєння Україні, зокрема передасть далекобійні ракети.

Раніше Велика Британія передала Україні ракети великої дальності Storm Shadow. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, українські військові використовують ці ракети зі 100% ефективністю.

Також стало відомо, що вартість нового пакету допомоги від США з касетними боєприпасами становитиме до $800 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: