Пристайко назвав терміни початку навчання українських пілотів у Британії

Читать на русском
Посол України у Великій Британії повідомив, що наприкінці липня — початку серпня перші 20 українських пілотів розпочнуть навчання. Це будуть європейські літаки, а не F-16, а загалом планується підготувати 30 тисяч військових різних спеціальностей.
Getty Images

Наприкінці липня — початку серпня перші 20 українських пілотів розпочнуть навчання на західних винищувачах у Великій Британії.

Про це повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі телемарафону.

«Кількість на першому етапі буде 20. Початок навчань – наприкінці цього місяця — на початку серпня. Цей курс буде розпочатий таким чином, щоби пілоти могли перейти потім на ті платформи, які будуть обрані», - заявив посол.

Також він нагадав, що Британія не експлуатує винищувачі F-16 і має інші літаки європейського виробництва.

Дипломат висловив думку, що рішення Лондона почати тренування українських льотчиків допоможе закінчити дискусію щодо надання винищувачів.

«Рішення Британії було в наступному: почнімо тренувати наших пілотів і даймо можливість нашим політикам прийняти остаточне рішення. На момент цього рішення в нас уже будуть пілоти, який пройдуть певний час підготовки», - заявив посол.

Крім цього, Пристайко сказав, що загалом військовий вишкіл у Великій Британії цього року пройдуть понад 30 тисяч українських солдатів і офіцерів різних родів військ.

Нагадаємо, Британія також готова передати Україні два бойових кораблі.

Окрім того, Британія підтримує вступ України до НАТО за спрощеною процедурою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: