Сунак озвучив позицію Британії щодо поставок Україні касетних боєприпасів

Читать на русском
Уряд Великої Британії не схвалює використання касетних боєприпасів. Сунак нагадав, що свого часу Британія була однією зі 123 країн, які підписали конвенцію щодо заборони їх використання.
Фото: Sky News

Уряд Великої Британії не схвалює використання касетних боєприпасів під час бойових дій.

Про це заявив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак, його слова цитує Sky News.

Резніков назвав п’ять принципів використання касетних боєприпасів в УкраїніУкраїна зобов'язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів. Зокрема, їх не використовуватимуть на території рф та вестимуть облік зон уражень.

Він нагадав, що свого часу Британія була однією зі 123 країн, які підписали конвенцію щодо заборони їх використання.

«Ми підписали документ, який забороняє виробництво чи використання касетних боєприпасів та перешкоджає їх застосуванню. Тому ми не схвалюємо їх використання», – сказав Сунак.

Прем'єр Британії також додав, що замість постачання касетних бомб Лондон допомагатиме Україні більш традиційними видами зброї.

«Ми продовжимо робити свій внесок у підтримку України проти незаконного та неспровокованого вторгнення росії. Зі свого боку, ми вже надали важкі танки і зовсім нещодавно – зброю великої дальності, і, сподіваюся, всі країни також зможуть продовжувати підтримувати Україну», – резюмував Сунак.

Нагадаємо, 7 липня США підтвердили передачу Україні касетних боєприпасів. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Не всі партнери підтримують позицію США. Раніше повідомлялося, що Німеччина виступає проти надання Україні касетних боєприпасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: