У Пентагоні підтвердили доставку касетних боєприпасів в Україну

Читать на русском
Сполучені Штати вже доправили в Україну касетні боєприпаси. Вони складаються з контейнерів, які відкриваються у повітрі та розкидають велику кількість розривних суббоєприпасів.
Касетні боєприпасиФото: iStock/Indigoai

Україна отримала американські касетні боєприпаси. Раніше цю інформацію підтвердило українське військове командування.

Про це під час пресконференції у четвер, 13 липня, заявив представник Пентагону генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з операцій Об’єднаного штабу, передає CNN.

«Станом на зараз касетні боєприпаси справді були доставлені в Україну», – сказав Сміт, не уточнивши, чи вже використовували їх українські війська.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

Водночас, Сімс сказав, що Україна не зацікавлена у використанні касетних боєприпасів поблизу цивільного населення, на відміну від росіян.

«Росіяни застосувували цю зброю проти мирних жителів у цивільних громадах, що є суттєвою відмінністю від того, що збираються робити українці. Вони мають намір використовувати касетні боєприпаси в тактичному середовищі проти росіян, а не проти мирного населення», – наголосив представник Пентагону.

Зазначимо, касетні боєприпаси складаються з контейнерів, які відкриваються у повітрі та розкидають велику кількість розривних суббоєприпасів.

Раніше інформацію про отримання боєприпасів підтвердив виданню командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський. Також він наголосив, що касетні боєприпаси можуть радикально змінити ситуацію на полі бою.

Нагадаємо, 7 липня США оголосили, що передадуть Києву касетні боєприпаси в рамках пакету воєнної допомоги вартістю 800 мільйонів доларів.

Також глава Пентагону захистив рішення США поставити Україні касетні боєприпаси.

Крім того Володимир Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: