У Пентагоні підтвердили доставку касетних боєприпасів в Україну

Читать на русском
Сполучені Штати вже доправили в Україну касетні боєприпаси. Вони складаються з контейнерів, які відкриваються у повітрі та розкидають велику кількість розривних суббоєприпасів.
Касетні боєприпасиФото: iStock/Indigoai

Україна отримала американські касетні боєприпаси. Раніше цю інформацію підтвердило українське військове командування.

Про це під час пресконференції у четвер, 13 липня, заявив представник Пентагону генерал-лейтенант Дуглас Сімс, директор з операцій Об’єднаного штабу, передає CNN.

«Станом на зараз касетні боєприпаси справді були доставлені в Україну», – сказав Сміт, не уточнивши, чи вже використовували їх українські війська.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

Водночас, Сімс сказав, що Україна не зацікавлена у використанні касетних боєприпасів поблизу цивільного населення, на відміну від росіян.

«Росіяни застосувували цю зброю проти мирних жителів у цивільних громадах, що є суттєвою відмінністю від того, що збираються робити українці. Вони мають намір використовувати касетні боєприпаси в тактичному середовищі проти росіян, а не проти мирного населення», – наголосив представник Пентагону.

Зазначимо, касетні боєприпаси складаються з контейнерів, які відкриваються у повітрі та розкидають велику кількість розривних суббоєприпасів.

Раніше інформацію про отримання боєприпасів підтвердив виданню командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський. Також він наголосив, що касетні боєприпаси можуть радикально змінити ситуацію на полі бою.

Нагадаємо, 7 липня США оголосили, що передадуть Києву касетні боєприпаси в рамках пакету воєнної допомоги вартістю 800 мільйонів доларів.

Також глава Пентагону захистив рішення США поставити Україні касетні боєприпаси.

Крім того Володимир Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: