Касетні боєприпаси змінять правила гри у війні з росією – Резніков

Читать на русском
Резніков відкинув несхвалення з боку деяких країн та гуманітарних організацій у зв'язку з рішенням США поставити Україні касетні боєприпаси – зброя потрібна, щоб компенсувати нестачу звичайних артилерійських снарядів.
Reuters

Україна розглядає касетні боєприпаси як ще одну можливість змінити правила гри у війні з росією.

Про це в кулуарах саміту НАТО сказав міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє Politico.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

Глава Міноборони України відкинув несхвалення з боку деяких країн та гуманітарних організацій у зв'язку з рішенням США відправити цю зброю.

«Коли ми отримали у травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це змінило правила гри. У липні ми отримали різні типи [реактивних систем залпового вогню], це стало наступною зміною правил гри… І я сподіваюся, що касетні боєприпаси [стануть] наступною зміною правил гри для звільнення наших тимчасово окупованих територій», – сказав Резніков.

Він зазначив, що українська армія буде застосовувати цю зброю виключно в неміських районах, а партнерів України також буде поінформовано про застосування та дію касетної зброї.

Раніше Резніков називав п'ять принципів використання касетних боєприпасів.

Проти такої військової допомоги Україні виступили Німеччина, Канада, Іспанія та Британія, а також Китай та Іран.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: