Глава Пентагону захистив рішення США поставити Україні касетні боєприпаси

Читать на русском
Ллойд Остін зазначив, що всю зброю, у тому числі касетні боєприпаси, Україна просить для захисту своєї території, а не для нападу.
Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін виступив на захист рішення поставити Україні касетні боєприпаси.

В інтерв'ю CNN він зазначив, що Україна просить зброю для захисту суверенної території, а не для нападу.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

«Передусім, я думаю, ми повинні пам'ятати, що вони вперто борються, щоб захистити свою суверенну територію. Ви знаєте, вони не просять боєприпасів для вторгнення в іншу країну, як це зробили росіяни, які від початку застосовували касетні боєприпаси», – сказав Остін.

Він нагадав, що Україна взяла на себе зобов'язання використовувати ці боєприпаси лише у неміських районах: «Вони записуватимуть місця, де вони їх використовують, і приділятимуть пріоритетну увагу зусиллям щодо розмінування. І ми їм у цьому допоможемо».

Глава Пентагону не відповів, скільки часу США знадобиться для постачання касетних боєприпасів. Він зазначив, що хоче переконатися, що «Україна зможе залишатися успішною у своїй боротьбі», тому він не «передбачатиме, скільки часу це займе».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості.

Проти виступили такі союзники Німеччина, Канада, Іспанія та Британія. Крім того, постачання касетних боєприпасів не схвалив Китай, який позиціонує себе нейтральним, а також союзники росії Іран та Північна Корея.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: