Касетні боєприпаси від США вже в Україні – Тарнавський

Читать на русском
Українські військові ще не використовували ці снаряди у бою. Тарнавський зазначив, що найближчим часом вище керівництво вирішуватиме, на яких саме ділянках фронту касетні снаряди будуть використані.
Фото: U.S. Navy

Збройні сили України вже отримали першу партію касетних боєприпасів від США.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування «Таврія» Олександр Тарнавський в інтерв'ю CNN.

Конвенція про заборону касетних боєприпасів: які країни не приєдналисяКонвенцію про заборону касетних боєприпасів ратифікували 111 держав, не ратифікували – 71. Більше – на інфографіці.

Він наголосив, що українські військові ще не використовували ці снаряди у бою.

«Ми щойно їх отримали. Ми їх ще не використали, але вони можуть радикально змінити ситуацію на полі бою», – сказав Тарнавський.

За словами командувача, найближчим часом вище керівництво вирішуватиме, на яких саме ділянках фронту касетні снаряди будуть використані.

«Росіяни думають, що ми використовуватимемо їх на всіх ділянках фронту. Це не так, але вони дуже бояться. Противник розуміє, що з отриманням цих боєприпасів ми матимемо перевагу», – резюмував Тарнавський.

Нагадаємо, США оголосили про передачу Україні касетних боєприпасів 7 липня. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байден зазначили, що це стане тимчасовим кроком.

Не всі партнери підтримують позицію США. Проти цих поставок виступили Німеччина, Канада, Іспанія та Британія.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав передачу Україні касетних боєприпасів питанням справедливості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: