Подоляк розповів, для чого ЗСУ необхідні касетні боєприпаси

Читать на русском
Касетні боєприпаси допоможуть компенсувати снарядний дефіцит у наших військових та частково відновлять паритет на полі бою.
Фото DW

Касетні боєприпаси допоможуть компенсувати снарядний дефіцит у наших військових та частково відновлять паритет на полі бою.

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

За його словами, касетні боєприпаси є вкрай важливими для наших воїнів, адже вони компенсують снарядний дефіцит та частково відновлять паритет на полі бою. Крім цього, це є зрозуміла мова для росії, адже вони довгий час використовують таке озброєння.

«Враховуючи той факт, що росія вже більше року використовує цей тип боєприпасу в Україні, це, щонайменше, справедливо. А за великим рахунком, з росією потрібно розмовляти тільки зрозумілою їй мовою – пропорційною силою», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 7 липня США підтвердили передачу Україні касетних боєприпасів. The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації президента США Джо Байдена відзначили, що це стане тимчасовим кроком.

Україна зобов'язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів. Зокрема, їх не використовуватимуть на території рф та вестимуть облік зон уражень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: