У Китаї відреагували на плани США поставити Україні касетні боєприпаси

Читать на русском
У МЗС Китаю заявили, що постачати Україні касетні боєприпаси – безвідповідально. Сторони не повинні загострювати конфлікт.
Getty Images

Постачання США касетних боєприпасів Україні викликало «заклопотаність» – сторони не повинні «підливати олії у вогонь та загострювати конфлікт».

Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Вона зазначила, що Китай вважає єдиним можливим виходом з «української кризи» діалог і переговори, а постачання касетних боєприпасів – безвідповідальне.

«Китай зауважив, що відповідне рішення США викликало загальну стурбованість у міжнародній спільноті, і багато країн ясно висловили свою незгоду з ним. Безвідповідальна передача касетних боєприпасів може легко спричинити гуманітарні проблеми. Гуманітарні проблеми та законні потреби військової безпеки повинні вирішуватись збалансованим чином, і при передачі касетних боєприпасів слід виявляти розсудливість та стриманість. Китай завжди вважав, що діалог та переговори є єдиним можливим виходом з української кризи, і зацікавлені сторони не повинні підливати олії у вогонь, загострювати конфлікти та ще більше посилювати українську кризу», – заявила Мао Нін.

Нагадаємо, раніше подібним чином відреагував ще один союзник росії – Іран. У МЗС країни заявили, що передача касетних боєприпасів є ще одним «прикладом дестабілізуючих дій Америки».

Проти цієї поставки виступили Німеччина, Канада, Іспанія та Британія.

Україна ж зобов'язалася використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: