Нідерланди анонсували другий пакет підтримки для України

Читать на русском
Кабмін Нідерландів анонсував другий пакет допомоги для України, спрямований на усунення наслідків агресії росії та підтримки економіки, а також призначив спеціального представника з бізнесу та реконструкції України.
Getty Images

Нідерланди виділять Україні понад 118 мільйонів євро в рамках другого пакета допомоги на 2023 рік.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду Нідерландів.

При цьому зазначається, що з виділених коштів 93 мільйони євро надійдуть з урядового резерву, а 25 мільйонів євро – з бюджету на зовнішню торгівлю та розвиток співпраці

Також кабмін Нідерландів призначив Родеріка ван Шревена спеціальним представником з питань бізнесу та реконструкції України.

«Ван Шревен має тривалий послужний список як високопоставлений дипломат і має необхідний досвід і контакти в голландському та міжнародному діловому співтоваристві. Це дозволяє йому надавати корисні поради та підтримку голландському бізнес-спільноті у встановленні контактів із багатосторонніми організаціями»,- підкреслили у голандському уряді.

Окрім того, Нідерланди скерують 83 млн євро на відбудову України та систему охорони здоров'я. З них 58 млн євро підуть на ремонт інфраструктури та будинків, 25 млн євро на медичне обладнання та підтримку мобільних клінік, ще 10 млн євро виділять на екстрену допомогу для ліквідації наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС.

Як нещодавно зазначалося, Україна отримає новий пакет фінансової допомоги також і від Данії.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: