Німеччина виділила черговий пакет військової допомоги Україні

Читать на русском
Уряд Німеччини опублікував на сайті склад нового пакету військової допомоги. Збільшили обсяг фінансування та кількість бойової техніки.
Getty Images

Німеччина зібрала для України черговий пакет військової допомоги, опублікувавши перелік позицій та зміни в обсягах, порівняно з попереднім пакетом.

Про це йдеться в повідомленні на сайті німецького уряду.

«Фінансування ініціативи з розбудови потенціалу безпеки становить 5,4 мільярда євро на 2023 рік (після 2 мільярдів євро на 2022 рік), а додаткові дозволи для прийняття зобов’язань у наступні роки становлять 10,5 мільярда євро. Ці кошти мають бути спрямовані в першу чергу на військову допомогу Україні. Водночас вони будуть використані для поповнення запасів Федеральних збройних сил для товарів, що постачаються в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з яких можуть бути відраховані витрати, понесені від надання військової допомоги Україні. - відшкодовується державам-членам ЄС», - зазначається у повідомленні.

Німеччина ухвалила рішення передати Україні ще один міст для мостоукладальної бронетехніки Beaver, броньований мостоукладач Beaver, інженерну броньовану машину DACHS, шість великовантажних тягачів 8×8 HX81 і три напівпричепи, а також три засоби радіоелектронної боротьби та два засоби боротьби з дронами.

Нагадаємо, згідно із заявою міністра закордонних справ Анналени Бербок, Німеччина виступає проти надання Україні касетних боєприпасів.

Крім тго, Олаф Шольц завяив, що Захід прагне допомогти Україні в обороні, а не зміні режиму путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: