Україна отримає від Британії 17 спеціальних пожежних автомобілей

Читать на русском
Велика Британія передасть Україні пожежні автомобілі швидкого реагування та піногасіння, які посилять здатність України захищати свою інфраструктуру від російських повітряних атак.
Фото: Генштаб ЗСУ

Україна отримає від Великої Британії 17 спеціальних пожежних автомобілей. Вони потрібні для зміцнення здатності України реагувати на збитки від повітряних атак ворога.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

«Велика Британія надасть пожежно-рятувальним службам України 17 спеціалізованих пожежних автомобілів, в основному отриманих від Королівських Повітряних Сил і Пожежно-рятувальної Служби Оборони, одну надасть уряд Уельсу», — йдеться у повідомленні.

Готуючись до прибуття техніки в Україну, військовослужбовці Військової пожежної служби України пройшли тижневі тренування, які було розроблено та проведено Королівськими Повітряними Силами і Пожежно-рятувальною Службою Оборони.

Також повідомляється, що надана техніка здатна виробляти воду та піну під час руху, тоді як обладнання, яке зазвичай використовує Україна, є статичним, тому гасити пожежу вдається лише почегово.

«Ці спеціалізовані протипожежні машини посилять здатність України захищати свою інфраструктуру від російської кампанії ракетних і безпілотних атак і продовжуватимуть нашу підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно», – сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Нагадаємо, 8 липня стало відомо, що уряд Великої Британії не схвалює використання касетних боєприпасів під час бойових дій. Їхні США мають намір передати Україні.

Також повідомлялося, що Велика Британія розпочне навчання українських льотчиків управлінню західними винищувачами вже в серпні.

Крім того, Велика Британія виділить ще 500 млн доларів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: