Кулеба провів розмову з держсекретарем США напередодні саміту НАТО

Читать на русском
Під час розмови Кулеба обговорив з Блінкеном майбутній саміт НАТО, що пройде наступного тижня у Вільнюсі.
Укрінформ

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Обговорили майбутній саміт НАТО в Вільнюсі.

Про це преслужба Міністерства закордонних справ України повідомляє у Телеграмі.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Дмитро Кулеба провів розмову з Ентоні Блінкеном», - йшлось в повідомленні МЗС.

Згідно з даними міністерства, під час розмови Кулеба обговорив з Блінкеном майбутній саміт НАТО, що пройде наступного тижня у Вільнюсі.

«Працюємо над тим, щоб фінальні рішення Вільнюського саміту стали перемогою для України, НАТО та глобальної безпеки», - додали в МЗС.

Як відомо, станом на неділю, 9 липня, немає фінального рішення щодо участі президента Володимира Зеленського у Вільнюському саміті НАТО 11-12 липня.

Нагадаємо, що низка міжнародних візитів президента Володимира Зеленського дає привід говорити про те, що шлях України до НАТО стане коротшим. Але робота у цьому напрямі триває.

8 липня стало відомо, що Португалія стала 23 країною, яка підтримала членство України в НАТО.

Також під час візиту Володимира Зеленського до Туреччини 7 липня президент Реджеп Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: