Україна заслуговує стати членом НАТО – Ердоган

Читать на русском
Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, яка заслуговує на те, щоб бути членом НАТО, і надаватиме Україні будь-яку підтримку у питаннях відновлення, сказав Ердоган.
Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Тайіп ЕрдоганФото: трансляція Офісу президента, скріншот

Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, яка заслуговує на те, щоб бути членом НАТО.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

«Україна заслуговує на членство в НАТО. І я хочу знову підкреслити один момент у вашій присутності: ніхто не програє при утворенні справедливого миру», – заявив Ердоган.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Також лідер Туреччини заявив, що «несправедлива війна» росії ведеться всупереч міжнародному праву, а його країна з часів анексії Криму виступає за територіальну цілісність України.

Ердоган додав, що Туреччина надаватиме Україні будь-яку підтримку з відбудовою – щоб вона скоріше «встала на ноги».

Крім того, він наголосив на солідарності з Україною та сподіванні якнайшвидшого завершення війни на базі мирних переговорів.

Раніше Володимир Зеленський підтвердив візит до Туреччини та назвав теми переговорів з Ердоганом.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що прискорення вступу України до НАТО захистить Європу від можливої війни.

Нагадаємо, союзники по НАТО все ще не домовилися, що запропонувати Україні на саміті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: