Шлях України до НАТО точно скоротиться – Кулеба

Читать на русском
Після низки міжнародних візитів президента Володимира Зеленського шлях України до НАТО точно стане коротшим, робота у цьому напрямі триває. На цьому наголосив глава МЗС України Дмитро Кулеба.
Міністр закордонних справ України Дмитро КулебаФото: pravda.com.ua

Низка міжнародних візитів президента Володимира Зеленського дає привід говорити про те, що шлях України до НАТО стане коротшим. Але обота у цьому напрямі триває.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба у соціальній мережі Threads.

«Під час важливих візитів президента до Софії, Праги, Братислави та Стамбула (а тут ще й історичний, з огляду на повернення наших героїв) працювали над багатьма питаннями – зброя, членство в ЄС. Але паралельно з цією роботою я подумки був... у Вільнюсі. важливих для України та НАТО рішень уже погоджено. За підсумками саміту наш шлях до Альянсу точно стане коротшим», – зазначив він.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Кулеба стверджує, що це надзвичайно важливий результат, який був досягнутий попри заяви, що цього не буде – як і у багатьох інших випадках.

«Робота триває. І продовжуватиметься без перерви у вихідні, до останньої хвилини ухвалення декларації саміту НАТО у Вільнюсі», – додав міністр.

Нагадаємо, 8 липня стало відомо, що Португалія стала 23 країною, яка підтримала членство України в НАТО.

Також під час візиту Володимира Зеленського до Туреччини 7 липня президент Реджеп Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що прискорення вступу України до НАТО захистить Європу від можливої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: