Президент Чехії розповів, чого слід очікувати Україні від саміту НАТО

Читать на русском
Глава Чехії Петр Павел наголосив, що для членства в Альянсі та ЄС потрібно провести реформи та відповідати необхідним критеріям
Фото: Петр Павел/Тwitter

Президент Чехії Петр Павел впевнений у майбутньому набутті Україною статусу члена Північноатлантичного альянсу.

Про це він сказав на спільному брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським у четвер, 6 липня у Празі.

Павел зазначив, що в рамках саміту НАТО, який відбудеться цього місяця у Вільнюсі, пройдуть переговори між Україною та Альянсом.

«Україна говоритиме з союзниками НАТО на рівних. Комунікація між Україною та країнами НАТО перейде на інший рівень», – наголосив політик.

Лідер Чехії, який також є ексглавою Військового комітету НАТО, заявив, що Чеська Республіка очікує, що на прийдешньому саміті Північноатлантичного Альянсу Україна отримає ясне повідомлення щодо свого членства.

«Чехія зацікавлена в тому, щоб почати переговори про вступ України до НАТО після завершення війни з росією. Україну в її прагненні до НАТО та ЄС потрібно підтримувати. Ми зробимо все для цього», – запевнив Павел.

Водночас він підкреслив, що членство в Альянсі та Європейському союзі не є автоматичним. Для цього потрібно провести реформи та відповідати необхідним критеріям.

Також він зауважив, що росія не така сильна, якою прагне здаватися, і пообіцяв Україні подальшу підтримку.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що до кінця 2023 року його країна хоче розпочати переговори щодо вступу України до ЄС.

Голова ГУР Кирило Буданов заявив, що підсумки саміту НАТО розчарують українців.

Також у Байдена озвучили умови, за яких Україна може вступити до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: