Болгарія підтримала набуття Україною членства в НАТО

Читать на русском

За результатами двосторонньої зустрічі Президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром республіки Болгарія Ніколаєм Денковим у місті Софія підписано Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква у Facebook.

Які країни НАТО документально підтримали рух України до Альянсу20 країн-членів НАТО та Швеція підписали з Україною декларації про підтримку її членства в Альянсі.

Згідно з його словами, болгарські партнери також визнають, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всього Альянсу.

«Болгарська сторона вітає значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема, щодо досягнення взаємосумісності з НАТО, підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО, а також повністю підтримує Раду Україна-НАТО», - зазначив Жовква.

Також він наголосив, що декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку України як з боку Альянсу, так і на двосторонньому рівні стільки, скільки буде потрібно. Згідно з цим документом, Болгарія підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський прибув до Болгарії на запрошення уряду країни, напередодні саміту НАТО.

Крім того, нещодавно президент США Джо Байден озвучив умови, на яких Україна може вступити в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: