Прискорення вступу України до НАТО захистить Європу від ймовірної війни – Кулеба

Читать на русском
Європа не знатиме війни, якщо союзники України прискорять вступ нашої країни до НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
Міністр закордонних справ України Дмитро КулебаФото: armyinform.com.ua

Якщо союзники прискорять вступ України до НАТО, Європа зможе уникнути ймовірної війни на своїй території.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Twitter.

«Бурхливі дискусії напередодні Вільнюса – довкола формулювань щодо України. Насправді ж ключове питання полягає в тому, чи буде Європа місцем, яке не знає війни?», – написав він.

За його словами, «якщо деякі партнери і надалі розглядатимуть членство України в НАТО крізь призму росії – як проблему – не буде».

«Європа не знатиме війни, якщо союзники розглядатимуть силу України як можливість та прискорять наш вступ до НАТО», – наголосив міністр.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Крім того, у колонці для Foreign Policy Кулеба заявив, що лідери країн-членів НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі мають чітко окреслити, коли вони будуть готові прийняти до себе Україну, якщо ще не готові цього зробити на саміті 11 липня.

«Якщо лідери НАТО ще не готові надати запрошення на саміті, вони мають чітко вказати, коли вони будуть готові», – наголосив Кулеба.

На його переконання, коли Україна переможе у війні і вступить до НАТО, саме українські бригади, а не американські чи німецькі, охоронятимуть східний фланг Альянсу, оскільки мають унікальний досвід та навички.

Він також нагадав, що Україна не наполягає на негайному членстві в НАТО, проте зазначив, що у разі вступу до Альянсу вона зможе запобігти наступній війні.

Нагадаємо, генсек НАТО назвав три рішення щодо України, які будуть ухвалені на саміті у Вільнюсі.

Також повідомлялося, що союзники НАТО все ще не домовилися, що запропонувати Україні на саміті.

Раніше президент Чехії розповів, на що слід очікувати Україні від саміту НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: