Чехія обіцяла передати Україні ударні вертольоти та боєприпаси

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чехії оголосив про передачу Україні ударних вертольотів та боєприпасів. Чехія також допоможе з навчанням пілотів.
Фото: Twitter / @strakovka

Чехія передасть Україні додаткові ударні вертольоти, боєприпаси та допоможе з навчанням пілотів на західних винищувачах.

Про це на спільній пресконференції з Володимиром Зеленським оголосив прем'єр країни Петр Фіала.

Президент Чехії подарував Зеленському пістолет CZ 75Петр Павел подарував Зеленському чеський самозарядний пістолет CZ 75 – на знак поваги до героїзму українців.

«Підтримка України є пріоритетом зовнішньої політики для мене та мого уряду. Ми продовжуватимемо підтримувати та брати участь у повоєнному відновленні України. Ми маємо продовжувати допомагати, Чехія передає Україні більше ударних вертольотів та боєприпасів. Ми також допоможемо з підготовкою пілотів та поставимо льотні тренажери, щоб навчання проходило безпосередньо в Україні», – цитує Фіалу місцеве видання TN.cz.

Він також пообіцяв, що у відновленні України братимуть участь чеські компанії: наступного тижня Україну відвідає група представників енергетичного, медичного та транспортного секторів.

Фіала зазначив, що Чехія обов'язково підтримає Україну у її прагненні стати членом НАТО.

Нагадаємо, Зеленський також зустрічався із президентом Чехії. Петро Павел висловив упевненість у тому, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу.

Чехія, за його словами, також працюватиме над тим, щоб переговори щодо вступу України до ЄС розпочалися до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: