У Чехії ремонтуватимуть українські танки Т-64

Читать на русском
Укроборонпром та чеське держпідприємство VOP CZ домовились про спільний ремонт українських танків Т-64.
mocr.army.cz

«Укроборонпром» та чеське держпідприємство VOP CZ домовились про спільний ремонт українських танків Т-64.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони Чехії.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

Новоїчинське військово-ремонтне підприємство незабаром розпочне ремонт українських танків Т-64. Точну кількість техніки не повідомляють з міркувань безпеки, адже вона вирушать безпосередньо на поле бою.

«Чеська Республіка підтримує і буде підтримувати Україну в її боротьбі з російським агресором. Ми надаємо військові матеріали, тренуємо українських солдатів, а тепер ще й допомагаємо з ремонтом української техніки. Ми пропонуємо свої знання та навички у навчанні та ремонті, а також отримуємо безцінний бойовий досвід від українців», – йдеться у повідомленні Міністерства.

Т-64 мають відремонтувати до кінця цього року Співробітники чеської компанії протягом останніх тижнів відвідали заводи «Укроборонпрому» в Україні, щоб налагодити співпрацю. Зауважують, що танки простояли на зберіганні десятки років і потребують повного демонтажу, заміни багатьох запчастин та повного відновлення боєздатності.

Нагадаємо, «Укроборонпром» та німецький оборонний концерн «Rheinmetall» створили спільне підприємство з обслуговування та ремонту танків. У майбутньому завод займатиметься і виробництвом бойових машин.

Також нещодавно стало відомо, що Іспанія надасть Україні додаткові танки Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: