ВАКС засудив до колонії комерційного директора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням чинного посадовця державного хімічного заводу на Дніпропетровщині.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у зловживаннях на понад 7 млн грн комерційного директора державного Павлоградського хімічного заводу Валерія Кирилова. Йому призначили 4 роки позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«7 липня 2023 року 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, відповідно до якого 4 роки позбавлення волі отримав чинний директор комерційний державного підприємства «Павлоградський хімічний завод» за залучення до процесу реалізації вибухових речовин, що вироблялись державним підприємством посередницьких комерційних структур, участь яких у господарських відносинах мала виключно формальний характер. Такі дії посадовця завдали збитків державному підприємству на суму понад 7 млн грн», – інформує САП.

Як стверджують у прокуратурі, суд визнав Кирилова винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади на підприємствах державної форми власності, пов'язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки та штрафом у розмірі 17 тисяч грн.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов прокурора та стягнув з обвинуваченого 7,062 млн грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За версією обвинуваченням, у 2015 році комерційний директор ПХЗ Валерія Кирилов з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи – ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», використав своє службове становище всупереч інтересам служби. Він уклав договори поставки вибухових речовин промислового призначення з ТОВ «НВП «Зоря», а не безпосередньо з кінцевими споживачами на більш економічно вигідних умовах. Кирилов усвідомлював, що посередником продукція буде реалізовуватися кінцевим споживачам по значно вищим цінам, і відвантаження продукції ДП «НВО «ПХЗ» безпосередньо буде здійснюватися на склади кінцевих споживачів, а не посереднику.

Нагадаємо, у лютому 2023 року САП скерувала до суду справу гендиректора ПХЗ Леоніда Шимана та ще двох осіб. У тій справі розмір збитків складає 43,3 млн грн. Її слухають у Вищому антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: