ХАМАС атакував район на кордоні Ізраїлю та Сектору Газа, загинули військові ЦАХАЛ

Читать на русском
Троє ізраїльських солдатів загинули і ще 11 отримали поранення в результаті ракетного обстрілу, здійсненого ХАМАС по КПП поблизу Сектора Газа 5 травня.
Фото: Reuters

В неділю, 5 травня, бойовики ХАМАС атакували ракетами контрольно-пропускний пункт в'їзду до Сектору Гази. В результаті обстрілу загинули троє ізраїльських військовослужбовців.

Про це повідомляє Reuters.

Як заявили в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), 10 снарядів були випущені з міста Рафах на півдні Сектору Гази в район КПП, який зараз закритий для вантажівок, що прямують до прибережного анклаву.

Відповідальність за атаку взяло на себе бойове крило ХАМАС Бригади аль-Кассама, яке заявило, що метою були сили ізраїльської армії.

Ізраїль заявив, що внаслідок нападу загинули троє солдатів ЦАХАЛ, ще 11 військових були серйозно поранені.

Невдовзі після атаки ХАМАС авіація Ізраїлю завдала удару по будинку в Рафаху. За даними палестинського Міністерства охорони здров'я, внаслідок атаки загинули дев'ятеро людей, також є поранені.

Військові ЦАХАЛ підтвердили факт контрудару, заявивши, що він «вразив пускову установку, з якої були випущені снаряди терористів».

Варто зазначити, що атака сталася у період, коли між сторонами велися переговори щодо припинення вогню.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу відкинув можливість укладання мирної угоди з бойовиками ХАМАС, оскільки «це лише наблизить наступний конфлікт».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: