Байден може знятися з президентських виборів на користь іншого кандидата – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Джо Байден може відмовитись від участі у президентських виборах на користь Мішель Обами, дружини колишнього президента Барака Обами.
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден влітку може зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів і запропонувати висунути замість нього кандидатуру дружини колишнього глави Білого дому Барака Обами – Мішель Обами.

Про це повідомляє Der Spiegel з посиланням на власні джерела.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Зазначається, що у Демократичній партії розглядають можливість того, що Байден може оголосити про зняття своєї кандидатури в серпні 2024 року на партійному з'їзді в Чикаго.

За інформацією видання, Мішель Обаму вже внесли до списку потенційних кандидатів, щодо яких проводять громадські слухання.

«Ідея жінки-президента імпонує багатьом американцям», – зазначає Der Spiegel.

Також у матеріалі говориться, що однією з причин можливого рішення Байдена є вік: дві третини американців вважають його надто старим для керівництва країною впродовж ще чотирьох років.

У той же час багато американців переконані, що колишній президент Дональд Трамп не повинен очолювати Білий дім знову, оскільки він також у похилому віці. У Демократичній партії вважають, що численні судові справи, які ведуться проти Трампа, також можуть вплинути на вподобання виборців.

Нагадаємо, провідні медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати.

Після цього стало відомо, що Байден погодився взяти участь у дебатах з Трампом.

Нещодавно ЗМІ дізналися, що Трамп може обрати своїм віцепрезидентом губернатора Північної Дакоти Дугласа Бергама.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: