Сі Цзіньпін назвав повномасштабне вторгнення рф «українською кризою»

Читать на русском
Лідер Китаю Сі Цзіньпін, перебуваючи 5 травня у Парижі, назвав повномасштабне вторгнення рф в Україну українською кризою.
Фото: Depositphotos

Китайський лідер Сі Цзіньпін під час свого візиту до Франції заявив, що Пекін готовий «працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення кризи в Україні».

Про це йдеться у заяві, опублікованій у французькій газеті Le Figaro одночасно з прибуттям Сі до Парижу в межах європейського турне Франція – Сербія – Угорщина.

Сі Цзіньпін відзначив вплив війни на європейське суспільство.

«Ми розуміємо потрясіння, яке українська криза спричинила для європейців. Китай не є джерелом цієї кризи, не є її стороною чи учасником», – підкреслив він.

Також він висловив сподівання, що «мир і стабільність швидко повернуться в Європу».

«Ми маємо намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством, щоб знайти хороші шляхи вирішення цієї кризи», – наголосив китайський лідер.

Як відомо, Сі Цзіньпін прибув до Франції з дводенним візитом. Зокрема, у нього заплановані переговори з президентом Еммануелем Макроном і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Під час цього візиту Макрон планує закликати Пекін до зниження торговельного дисбалансу, а також до використання його впливу на Москву для припинення російської агресії проти України.

Раніше ЗМІ повідомили, що Китай у рази збільшив поставки обладнання до росії для її війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: