САП скерувала до суду справу гендиректора Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника оборонного держпідприємства.
Леонід Шиман

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора державного Павлоградського хімічного заводу Леоніда Шимана та ще двох осіб, яких підозрюють у нанесенні 43,3 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«28 лютого 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням генерального директора та комерційного директора ДП «Науково-виробниче об'єднання «Павлоградський хімічний завод», а також директора компаній-посередниць у зловживанні службовим становищем, що завдали державі понад 43,3 млн грн збитків», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили керівнику ПХЗ Леоніду Шиману про підозру у зловживанні службовим становищем. Крім нього, запідозрили комерційного директор ПХЗ Валерія Кирилова та керівника «Укрспецхіму» Євгена Фоміна. Згідно з даними НАБУ, службовці Павлоградського хімзаводу відмовляли покупцям в укладанні прямих договорів поставки продукції.

На думку слідства, службові особи ПХЗ створили такі умови, що кінцеві покупці продукції ПХЗ гірничозбагачувальні комбінати мали закупляти її через посередників. Цим фірмам-посередникам продавали товар за меншою вартістю, аніж компанії реалізовували продукцію гірничозбагачувальним комбінатам. Таким чином, різниця у вартості залишалася на рахунках компаній-посередників, а державний ПХЗ втратив дохід на суму 43,3 млн грн.

Як встановлено НАБУ і САП, відвантаження продукції гірничозбагачувальним комбінатам здійснювалося не фірмами-посередниками, а напряму від ПХЗ до кінцевим покупців і засобами заводу. Через цю схему підприємство нібито працює собі в збиток. В грудні 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: