Кулеба поговорив із генсеком НАТО Столтенбергом: про що саме

Читать на русском
Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі український дипломат наголосив на важливості зробити крок до членства України.
wz.lviv.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнс Столтенбергом. Напередодні саміту НАТО у Вільнюсі український дипломат наголосив на важливості зробити крок до членства України в Альянсі.

Про це керівник МЗС повідомив у Twitter.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

«Я говорив з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і подякував йому за зусилля, спрямовані на те, щоб Вільнюський саміт був успішним для НАТО та України. Я також наголосив на важливості зробити крок до членства України, зокрема, відмовившись від ПДЧ. Настав час узгодити рішення НАТО з новою реальністю», - написав Кулеба.

Як відомо, керівник українського відомства заявив, що НАТО на саміті або до кінця року має ухвалити політичне рішення щодо пропозиції графіку вступу України.

Нагадаємо, раніше ЗМІ вже писали, що США та Німеччина поки не хочуть брати на себе жодних зобов'язань, які суттєво виходять за рамки декларації НАТО від 2008 року, щодо прийняття України до Альянсу.

При цьому, союзники тиснуть на Байдена, щоб він прискорив вступ України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: