У поліції розповіли, як охороняють Київську ГЕС після теракту на Каховській

Читать на русском
Для руйнування Київської ГЕС була б потрібна потужна диверсійно-розвідувальна робота ворога – у поліції запевнили, що об'єкт охороняється 24/7.
kyiv.comments.ua

Після теракту росіян на Каховській ГЕС патрулювання біля Київської ГЕС у Вишгороді посилено – військові та поліція цілодобово несуть службу для недопущення диверсії.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів керівник поліції області Андрій Нєбитов.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

«Після теракту на Каховській ГЕС поліція Київської області посилила патрулювання біля Київської ГЕС для реагування на ситуацію і зміну оперативної обстановки. Наприклад, коли затримано підозрілий автомобіль, поліцейські оперативно забирають водія для відпрацювання, щоб не створювати будь-якої нестандартної ситуації поблизу ГЕС», – розповів Нєбитов.

Крім того, розроблено алгоритм дій на випадок підриву греблі Київської ГЕС. «Алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації повністю відпрацьований, на штабі оборони Києва та Київської області все проговорили, але ця інформація, звичайно, має гриф обмеження», – додав він.

Нєбитов констатував, що ГЕС в Україні збудовано так, що зруйнувати їх ракетним ударом фактично неможливо. Каховська ГЕС була підірвана зсередини, а щоб зруйнувати ГЕС у Київській області «потрібна потужна диверсійно-розвідувальна робота ворога»: він запевнив, що правоохоронці роблять все, щоб цього не сталося.

Нагадаємо, сума прямої шкоди, яка завдана Україні внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, становить мінімум 2 млрд доларів.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, чим катастрофа може обернутися до екології та сільського господарства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: