Буданов розкрив нові деталі підриву росіянами Каховської ГЕС

Читать на русском
Керівник Головного управління розвідки Міноборони навів нові докази того, що росія свідомо підірвала Каховську ГЕС.
Фото: Міноборони України

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов навів нові докази того, що росія свідомо підірвала Каховську ГЕС.

Заяву, присвячену цій темі, глава ГУР зробив в ефірі телемарафону.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

За даними Буданова, за півгодини до підриву окупанти вийшли по радіозв'язку на підрозділи, які перебували на ГЕС.

«Це все ще досить закрита інформація, проте я вам абсолютно відверто кажу, що за півгодини було чітко зафіксовано вихід в ефір на підрозділ, який був там. З чіткою командою негайно евакуюватись із ГЕС», – розповів Буданов.

Потім на територію станції прибула група спецназу, і після цього «сталося те, що сталося».

«Ще один цікавий факт – всі підрозділи російських військ, які знаходилися поруч, насправді не знали про те, що це відбудеться. І ця подія застала їх зненацька», – резюмував голова ГУР.

Нагадаємо, російські війська підірвали Каховську ГЕС у ніч проти 6 червня. Одразу після катастрофи секретар РНБО Олексій Данилов спростував російські наративи про причетність України, а президент Володимир Зеленський нагадав, що саме росіяни ще минулого року замінували об'єкт.

Раніше повідомлялося, що підрив дамби Каховської ГЕС дозволив окупантам передислокувати свої війська, які розташовувалися вздовж Дніпра, щоб посилити інші напрямки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: