У Мінкульті оцінили збитки культурній спадщині від підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
За словами Ткаченка, на відновлення культурних об'єктів, розташованих у зоні підтоплення, можуть піти роки.
Фото: mkip.gov.ua

Україна оцінює збитки культурній спадщині від підриву Каховської ГЕС у десятки мільйонів гривень.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

За його словами, на відновлення культурних об'єктів, розташованих у зоні підтоплення, можуть піти роки.

«Збитки культурній спадщині сягають десятків мільйонів гривень. Я не знаю точно, ми можемо лише здогадуватися з інформації, яка нам доступна. Йдеться навіть не про гроші, йдеться про терористичний акт росіян, який завдав шкоди не лише культурі, а й людям, екології. Нам доведеться виправляти цю ситуацію роками», – заявив міністр.

Ткаченко уточнив, що значна частина об'єктів культури, що постраждали, розташована на тимчасово зайнятих росіянами територіях.

«Якщо говорити про місця, які надзвичайно важливі для нас як об'єкти культурної спадщини, то це будинок-музей художниці Поліни Райко, пам'ятник археології національного значення Олешківська Січ та фортеця Тягін», – сказав голова Мінкульту.

Нагадаємо, станом на суботу, 17 червня, на Херсонщині внаслідок підриву Каховської ГЕС залишаються підтопленими 28 населених пунктів, з них 17 на тимчасово захопленій території.

Також писали, що Кабінет міністрів розробив механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: