Держдеп США закликав Туреччину підтримати членство Швеції в НАТО

Читать на русском
Урядовець попросив турецьку сторону дати дозвіл Швеції на долучення до Північноатлантичного альянсу.
Ілюстративне фото24 канал

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом закликав Анкару підтримати членство Швеції в НАТО напередодні саміту Північноатлантичного альянсу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепу США.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

Як зазначається, Блінкен під час телефонного спілкування з главою МЗС Туреччини наголосив на «важливості єдності НАТО в такий критичний час».

Згідно зі словами офіційного представника держдепартаменту Метью Міллера, урядовець попросив турецьку сторону «дати добро» Швеції на долучення до Північноатлантичного альянсу.

Також Блінкен звернув увагу, що США та Туреччина «мають давні та міцні двосторонні зв'язки у сфері оборони», і що здатність Анкари працювати з НАТО «є пріоритетом».

Перед цим президент США Джо Байден заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, що інші держави «цілком підтримують» членство Стокгольма в Альянсі.

Нагадаємо, що після подачі заявки на вступ до НАТО, Швеція вже більше року намагається стати новим членом Альянсу. Сьогодні ж її членство відмовляються ратифікувати Угорщина та Туреччина.

Нещодавно стало відомо, що Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як офіційно приєднається до Північноатлантичного альянсу.

Також глава Пентагону розкрив терміни вступу Швеції до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: