Одна з країн Європи дозволить НАТО розмістити війська до офіційного вступу в Альянс

Читать на русском
Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як офіційно вступить до Альянсу.
24 канал

Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як офіційно приєднається до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на заяву прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона та міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

«Уряд вирішив, що шведські збройні сили можуть провести підготовку разом з НАТО і країнами-членами Альянсу до майбутніх спільних операцій», - заявили прем'єр-міністр і керівник Міноборони.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

Згідно з їхніми словами, країна-агресор в осяжному майбутньому залишатиметься загрозою для сусідніх країн, і вони не впевнені у масштабах територіальних амбіцій диктатора путіна.

«Підготовка може включати тимчасове базування іноземної техніки та персоналу на шведській території. Це рішення є чітким сигналом для Росії і зміцнює оборону Швеції», - цитує видання заяву шведської влади.

Нагадаємо, що після подачі заявки на вступ до НАТО, Швеція вже більше року намагається стати новим членом Альянсу. Сьогодні ж її членство відмовляються ратифікувати Угорщина та Туреччина.

Раніше країни «Бухарестської дев'ятки» підтримали вступ України до НАТО.

Також Володимир Зеленський озвучив умову своєї участі у липневому саміті НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: