У МЗС Швеції повідомили про видворення групи російських дипломатів

Читать на русском
Рішення було ухвалено на наступний день після того, як представники ЗМІ опублікували черговий епізод розслідування про російські секретні операції у скандинавському регіоні.

Уряд Швеції оголосив персонами нон грата п'ятьох російських дипломатів.

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Тобіас Білльстрем в інтерв'ю телеканалу SVT.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

Глава шведського зовнішньополітичного відомства зазначив, що діяльність представників посольства рф «була несумісною з їхнім дипломатичним статусом».

Рішення було прийнято на наступний день після того, як представники ЗМІ опублікували черговий епізод розслідування «Війна тіней» про російські секретні операції в скандинавському регіоні, в якому, серед іншого, розповідається про розвідників рф у Швеції.

МЗС Швеції вже викликало російського посла Віктора Татаринцева і поінформувало його про рішення. Тараринцев від коментарів відмовився.

Нагадаємо, два тижні тому про висилку російських дипломатів оголосила Норвегія. Влада країни видворила 15 представників російського посольства, які займалися шпигунством під дипломатичним прикриттям.

Раніше міністерство закордонних справ рф поскаржилося на те, що Німеччина також вирішила вислати дипломатів країни-окупанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: