У Туреччині вкотре назвали умову підтримки вступу Швеції до НАТО

Читать на русском
У Туреччині наголосили на важливості дотримання Швецією тристороннього меморандуму для досягнення членства в НАТО.
Ілюстративне фото24 канал

Туреччина підтримує політику відкритих дверей Північноатлантичного Альянсу, однак Швеція має виконувати свої зобов'язання для досягнення членства в НАТО. Зокрема, Стокгольм має дотримуватися тристороннього меморандуму.

Про це повідомляє Hürriyet Daily News, з посиланням на заяву міністра оборони Туреччини Яшара Гюлера під час зустрічі з журналістами в Брюсселі.

Вступ до НАТО: з якими країнами Україна підписала декларації щодо підтримки руху до АльянсуУкраїна вже з 18 країнами підписала декларації щодо підтримки своєї євроатлантичної інтеграції. Список – на інфографіці.

«На наших двосторонніх зустрічах ми заявили нашим союзникам, що Швеція може стати членом НАТО, як і Фінляндія, якщо виконає свої зобов'язання, зафіксовані в тристоронньому меморандумі», - заявив він.

Нагадаємо, що після подачі заявки на вступ до НАТО, Швеція вже більше року намагається стати новим членом Альянсу. Сьогодні ж її членство відмовляються ратифікувати Угорщина та Туреччина.

Нещодавно стало відомо, що Швеція дозволить НАТО розмістити війська на своїй території ще до того, як офіційно приєднається до Північноатлантичного альянсу.

Також глава Пентагону розкрив терміни вступу Швеції до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: