Глава Пентагону розкрив терміни вступу Швеції до НАТО

Читать на русском
Вступ Швеції до НАТО підтримують усі країни Альянсу, окрім Угорщини та Туреччини. Остін упевнений, що ситуація незабаром вирішиться.
Фото: AFP

Швеція стане членом Північноатлантичного Альянсу у найближчі два з половиною місяці.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє CNN.

У Швеції стартують найбільші за 25 років військові навчанняУ військових навчаннях буде задіяно 26 тисяч осіб. Окрім Швеції, участь братимуть 14 країн-союзників, зокрема Україна.

«Я приєднуюсь до інших 30 міністрів оборони в НАТО і знаю, що вони думають так само», - зазначив глава Пентагону.

Вступ Швеції до НАТО підтримують усі країни Альянсу, окрім Угорщини та Туреччини. Вони гальмують процес і поки що не готові ратифікувати заявку Стокгольма. Остін, однак, упевнений, що ситуація незабаром вирішиться.

«Я впевнений, що ці країни ухвалять необхідне рішення. І я впевнений, що вони зроблять це до липня», – заявив Остін.

Нагадаємо, Швеція підписала протокол про вступ до НАТО влітку минулого року разом із Фінляндією. Фінляндію прийняли до Альянсу на початку квітня – Туреччина та Угорщина останніми ратифікували заявку Гельсінкі.

У березні парламент Швеції проголосував за вступ до НАТО та підтримав внесення низки змін до законодавства країни. Тепер на Стокгольм чекає, коли заявку підтримають Угорщина та Туреччина.

Варто зазначити, що у липні у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Президент України Володимир Зеленський вже отримав запрошення відвідати саміт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: