Буданов відзначив зниження загрози на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Певні публічні та непублічні дії, за словами Буданова, призвели до зменшення небезпеки штучної техногенної катастрофи.
Фото: РБК-Україна

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов відзначив зниження рівня загрози на Запорізькій АЕС.

Він сказав про це в інтерв'ю британському виданню The Times.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Буданов не пояснив, чому було зроблено такий висновок: він лише сказав, що до цього привели «певні публічні та непублічні дії».

«Ми робимо певні дії як публічні, так і непублічні, і я думаю, що зараз небезпека штучної техногенної катастрофи поступово відступає», – заявив глава ГУР.

Нагадаємо, увечері 4 липня у ЗСУ повідомили, що російські війська готують провокацію на Запорізькій АЕС. На зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків було розміщено сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Раніше, наприкінці червня, сам Буданов говорив, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблено та затверджено, і загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

Він також озвучував можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС.

Президент Володимир Зеленський у зверненні 4 липня заявив, що загальна безпека повністю залежить від глобальної уваги до дій окупантів на станції.

За діями росіян на АЕС уважно стежать, зокрема, у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: