Загроза теракту на ЗАЄС: радіаційний фон по всій Україні в нормі

Читать на русском

Уранці 5 липня в Україні не зафіксовано підвищення рівня радіації. Напередодні у ЗСУ попереджали про можливі провокації росіян на Запорізькій АЕС.
defence-ua.com

Радіаційна ситуація по всій Україні станом на ранок 5 липня знаходиться в своїх звичних межах.

Це дані Укргідрометцентру.

Зокрема, в окупованому Енергодарі, де знаходиться АЕС, а також інших містах Запорізької області підвищення рівня радіації не зафіксовано.

«На цей момент ЗАЕС працює в штатному режимі. Значних переміщень живої сили і техніки окупантів не зафіксовано», – додав голова Нікопольскої РВА Євген Євтушенко.

Нагадаємо, вчора ввечері у ЗСУ повідомили, що російські війська готують провокацію на Запорізькій АЕС. 4 липня вони розмістили на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

У росії, у свою чергу, почали звинувачувати Україну в «підготовці атаки на АЕС»: у Росенергоатомі заявили, що ЗСУ нібито збираються скинути на станцію «боєприпаси з радіоактивними відходами та вдарити ракетою «Точка-У».

Президент Володимир Зеленський у зверненні наголосив, що загальна безпека повністю залежить від глобальної уваги до дій окупантів на станції.

Раніше керівник ГУР Кирило Буданов озвучив можливий сценарій російського теракту на ЗАЕС.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які зараз є ризики для АЕС і які наслідки може нести витік радіації.

МОЗ та ДСНС дали рекомендації українцям, як діяти у разі радіаційної аварії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: