Венедіктова спрогнозувала терміни екстрадиції Шарія з Іспанії

Читать на русском
Венедіктова наголосила, що екстрадиція – довгий процес. Тому на повернення Шарія в Україну піде від трьох до шести місяців точно, але екстрадиція може затягтися й на рік.

Процес екстрадиції з Іспанії в Україну Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, може тривати від трьох-шести місяців до року.

Про це в ефірі телемарафону сказала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Затримання Шарія: що далі чекає на блогера та скільки часу займе його екстрадиціяПроросійського блогера Анатолія Шарія затримали. Слово і діло розбиралось, яка процедура чекає на нього далі та чи є можливість екстрадиції.

«Щодо Шарія, то він перебуває не під арештом, а під зобов'язанням. Але він перебуває у процедурі екстрадиційного арешту та видачі. Щодо екстрадиції – цей процес дуже довгий завжди. У нас є досвід, тому що в рік ми проводимо до 100 екстрадицій – ми запитуємо, нас запитують на видачу… Тому можемо розуміти, які на нас чекають ризики, як працюватиме сторона захисту, як нас будуть бити. Як правило, коли йдеться про державну зраду, завжди люди, яких ми притягаємо, говорять про політичне замовлення та тиск», – сказала генпрокурор.

«Сама процедура йтиме досить довго, але за максимально активного процесу це буде три-шість місяців точно, а так може бути і до року ця історія. Для нас важливо, що ми йдемо законним шляхом і йдемо до кінця», – спрогнозувала Венедіктова.

Нагадаємо, 4 травня Служба безпеки України повідомили, що блогера Анатолія Шарія, якого підозрюють у державній зраді, затримано в Іспанії.

Пізніше стало відомо, що суд відпустив Шарія з-під варти під підписку про невиїзд.

«Слово і діло» разом з адвокатом розбиралося, яка процедура чекає на Шарія далі і скільки часу може знадобитися на його екстрадицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: