Шарія залишили на волі з підпискою про невиїзд

Читать на русском
Блогера Шарія суд Іспанії залишив на волі під підписку про невиїзд із країни. У нього також забрали паспорт.

Проросійського блогера Анатолія Шарія іспанський суд вирішив залишити на волі – його відпустили з-під варти під підписку про невиїзд.

Про це повідомляє El Pais.

«Хосе Луїс Калама погодився на цей захід на запит прокуратури, враховуючи, що необхідні бюджети не співпадають з постановою про тимчасовий арешт і зважаючи на походження підсудного», - йдеться у повідомленні.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Відомо, що у Шарія забрали паспорт і наказали двічі на місяць з'являтися до найближчого суду.

Ці заходи перестануть діяти за місяць, якщо Україна до того часу «офіційно не подасть запиту про екстрадицію».

Блогер постав перед Національним вищим судом Іспанії, його адвокат Карлос Бойє, який також захищав колишнього лідера Каталонії Карлоса Пучдемона. Справу Шарія розглядав голова Центрального навчального суду №2 Хосе Луїс Калама.

Раніше ми писали про те, що 4 травня правоохоронці Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

У лютому минулого року СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію, який провадив протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

21 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: