Венедіктова пояснила, що може стати на заваді екстрадиції Шарія в Україну

Читать на русском
Будь-які публічні висловлювання представників української влади щодо затриманого в Іспанії блогера Анатолія Шарія можуть завадити його екстрадиції в Україну.

Будь-які публічні висловлювання представників української влади щодо затриманого в Іспанії блогера Анатолія Шарія можуть завадити його екстрадиції в Україну через те, що іспанський суд братиме до уваги багато факторів.

Про це повідомила у Facebook генпрокурор Ірина Венедіктова.

За її словами, іспанський суд, який ухвалює рішення про екстрадицію Шарія, застосовуватиме щодо нього запобіжний захід у рамках своєї компетенції. Тобто він до моменту розгляду справи перебуватиме в екстрадиційній процедурі.

Затримання Шарія: що далі чекає на блогера та скільки часу займе його екстрадиціяПроросійського блогера Анатолія Шарія затримали. Слово і діло розбиралось, яка процедура чекає на нього далі та чи є можливість екстрадиції.

При цьому сам фігурант навряд чи погодиться на добровільну екстрадицію і, швидше за все, за допомогою юристів може вдатися до використання різних тактик захисту. Аж до спроби переконати суд у виключно політичному переслідуванні.

«Будь-які висловлювання представників української влади на адресу фігуранта теоретично можуть вплинути на ухвалення рішення компетентним судом Іспанії. Дати в руки Шарію додатковий аргумент ми просто не маємо права», - зазначила вона.

Раніше ми писали про те, що 4 травня правоохоронці Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого в Україні підозрюють у державній зраді.

5 травня Шарія іспанський суд вирішив залишити на волі – його відпустили з-під варти під підписку про невиїзд.

У лютому минулого року СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію, який провадив протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.

21 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки осіб, серед яких Анатолій Шарій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: