Адвокат ексзаступника начальника філії УЗ намагався закрити справу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника підозрюваного про закриття кримінального провадження.
Артем Миронович

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати справу за підозрою колишнього заступника начальника філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» Артема Мироновича та ще двох осіб у заволодінні 11,8 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля.

Таке рішення 28 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат ексзаступника начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновича подав до суду клопотання про закриття справи. На його думку, є підстави для відповідного рішення. Однак суддя адвокату відмовив.

«У задоволенні клопотання захисника Тхорівського Максима Сергійовича, який діє в інтересах (Артема Мироновича – ред.), про закриття кримінального провадження – відмовити», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Мироновичу. Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства встановлено, що підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами.

Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

Нагадаємо, ПАТ «Укрзалізниця» відсторонила Мироновича від посади, оскільки йому повідомили про підозру в корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: