Голова МАГАТЕ відклав поїздку на ЗАЕС через можливі ризики

Читать на русском
Голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі відклав заплановану раніше на середу поїздку на Запорізьку АЕС.
Фото iaea.org

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі відклав заплановану раніше на середу поїздку на Запорізьку АЕС.

Про це пише Reuters.

Зауважують, що поїздку Гроссі відклав у зв'язку з можливими ризиками, викликаними підривом російськими військами Каховської ГЕС.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

«Глава ООН з атомної енергії Рафаель Гроссі відклав заплановану поїздку на українську Запорізьку АЕС, поки вона не стане безпечнішою, повідомив у середу високопосадовець українського уряду», – йдеться у повідомленні видання.

Очікувалося, що голова МАГАТЕ відвідає атомну електростанцію сьогодні, 14 червня, після переговорів у Києві напередодні. Однак дипломатичне джерело зазначило, що візит буде відкладений «на кілька годин», адже Гроссі чекає, коли можна буде безпечно пересуватися.

Водночас російське пропагандистське інформагентство ТАСС пише, що він відвідає ЗАЕС уже завтра, 15 червня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у вівторок, 13 червня, провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі. Сторони обговорили процес ліквідації наслідків підриву росією Каховської ГЕС та безпеку Запорізької АЕС.

Також писали, що МАГАТЕ вирішило посилити свою присутність на Запорізькій атомній електростанції у зв'язку із можливими небезпечними наслідками підриву греблі Каховської ГЕС. Агентство також запускає програму допомоги Україні у зв'язку із катастрофою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: