Бразилія відмовилася поставити Україні кілька сотень медичних бронемашин – ЗМІ

Читать на русском
За даними журналістів, у квітні Україна надсилала Бразилії запит на передачу 450 бронемашин цього типу. Проте урядовий департамент ухвалив рішення відмовити Україні у виконанні замовлення.
Фото: abril.com.br

Уряд Бразилії відмовив Україні у поставках великої партії бронемашин Guarani 6x6 у конфігурації автомобілів швидкої допомоги.

Про це повідомляє видання InfoDefensa.

Бразилія проігнорувала щонайменше два запити України на постачання озброєння – NYTУкраїна відправляла Бразилії як мінімум два великі списки озброєння, які хотіла б купити. Але запити проігнорували.

За даними журналістів, у квітні Україна надсилала Бразилії запит на передачу 450 бронемашин цього типу. Поставки мали оплатити союзники України. Крім того, західні партнери надали гарантії, що Guarani 6x6 використовуватимуться виключно з гуманітарною метою.

Однак у середині травня урядовий Департамент зі стратегічних питань, оборони та озброєння ухвалив рішення відмовити Україні у виконанні замовлення.

А кілька днів тому компанія IDV, яка мала займатися постачанням, отримала офіційний документ про відхилення її запиту на експорт техніки.

«Ця негативна відповідь з боку бразильського уряду стала дипломатичною невдачею, яка підірвала впевненість європейських лідерів у намірах Бразилії допомогти врегулювати війну в Україні», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, нещодавно президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало «мирні ініціативи» Бразилії та інших країн. Ми також промоніторили, як ці «миротворці» голосували в ООН за проукраїнські резолюції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: